Rimske toplice so 8. in 9. novembra 2023 gostile več kot 100 najboljših učiteljev iz vse Slovenije. Osrednja tema je bilo odpiranje vrat umetni inteligenci v šolski prostor. »To predstavlja takšno priložnost in takšen problem, ki si ga ne znamo predstavljati,« je zbrane z nagovorom o umetni inteligenci v političnem prostoru navdušil nekdanji predsednik Borut Pahor in predstavil strategijo zbiranja podatkov in nagovarjanja potencialnih volivcev na družbenih omrežjih.

V sklopu 4. Nacionalne strokovne konference Kreativna učna okolja smo v kongresnem centru Rimske terme predstavili projekt Kombinirano izobraževanje v poklicnem in strokovnem izobraževanju – KIPSI oz. Blended learning in vocational education and training – BlendVET. Več kot 100 strokovnjakov v VIZ si je ogledalo in se preizkusilo v uporabi spletnih rešitev za podporo kombiniranega učenja. Med drugim so si lahko ogledali gradiva za e-učenje na področju napredne videografije, obogatena z dinamiko H5P, poglobitvijo v virtualno resničnost in razširjeno resničnost in zapletenostjo razvoja resnih izobraževalnih računalniških iger. Posebno pozornost so pritegnili obogateni videoposnetki za različne strokovne programe, aplikacija, ki omogoča doživetje snemalnega dne v virtualni resničnosti ter računalniška igrica za pouk s področja elektrotehnike

Strinjali so se, da so vsa orodja vsebinsko izredno bogata, interaktivna in učinkovita.

Projekt KIPSI (BlendVET) sofinancirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška s sredstvi Finančnega mehanizma EGP v višini 1.607.844 eur. Namen projekta je izboljšanje praks poučevanja in učenja v okviru kombiniranega izobraževanja ter izmenjava znanja in dobrih praks z institucijami iz držav donatoric.

Več informacij lahko najdete na SPLETNI STRANI projekta. 

Skip to content