Na 4. konferenci Kreativna učna okolja smo največ pozornosti namenili vpeljevanju umetne inteligence v pouk, trajnostni vzgoji in vodenju vzgojno-izobraževalnih institucij.

Dvodnevno konferenco so otvorili posebni gostje:

  • nekdanji predsednik Borut Pahor,
  • direktor občinske uprave Mestne občine Celje Gregor Deleja in
  • družinska mediatorka mag. Barbara Lapajne Predin,

v vsebinskih področjih pa so priložnost povezovanja prepoznali tudi številni partnerji, ki so udeležence nagradili s številnimi presenečenji:

Mladinska knjiga si, z več kot sedemdesetletno tradicijo, prizadeva spodbujati bralno kulturo med mladimi in prispevati k razvoju njihovega kritičnega mišljenja. Letos je založba predstavila novost – digitalno knjižnico Mladinska knjiga Plus.

Newline je tehnološko podjetje, ki razvija in uvaja inovativne rešitve za digitalizacijo učnih procesov. Njihovo sodelovanje prispeva k razvoju sodobnih učilnic, saj so udeleženci konference svoje strokovne članke predstavljali na njihovih interaktivnih zaslonih.

Minicity je interaktivno otroško mesto z več kot 40 različnimi tematskimi kotički, v katerih otroci skozi simulacijo običajnih delovnih opravil, prostorov in poklicev krepijo ustvarjalnost, socialne veščine in celosten razvoj.

Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga razvija inovativne projekte za spoznavanje vesolja in pri tem na široko odpira vrata šolskim skupinam s ciljem spodbuditi tehnične spretnosti med mladimi.

V Tehnoparku Celje je doma znanost. V tem kreativnem svetu poskusov in eksponatov gradijo most med izobraževanjem in poslovnimi priložnostmi ter razvijajo učna okolja prihodnosti.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Urad RS za intelektualno lastnino opravlja naloge s področja intelektualne lastnine, ki vključuje področje avtorskega prava in prava industrijske lastnine.

Založba Rokus Klett je na letošnji konferenci predstavila več kot 190 e-gradiv, primernih za podporo vzgojno-izobraževalnemu procesu.

Mednarodna veriga trgovin z obutvijo Deichmann je zbranim napolnil vrečice presenečenj ob prihodu na konferenco in nas spomnil, kako pomembna je zunanja urejenost za dobro počutje posameznika.

Zahvaljujemo se ekipi Rimskih term, kjer naši udeleženci po popoldanskem zaključku konference uživajo v čudovitem ambientu, bazenih, savnah in si vzamejo nekaj trenutkov samo zase.

Prepričani smo, da smo tudi zaradi sponzorjev in partnerjev konference organizatorji lahko udeležencem ponudili bogatejše strokovne izkušnje, s katerimi odhajajo nazaj v razrede.

Oglejte si prispevek o konferenci na 24ur.com.

Skip to content