V okviru projekta Pridobivanje kompetenc 2016-2019 smo pred nekaj dnevi zaključili prvi program Računalniška pismenost za odrasle letos. Potekal je v prostorih KS Ponikva, od novembra 2017 pa ga je obiskovalo 11 zaposlenih oz. kmetov, ki pridobljena znanja že uporabljajo.
 
Nekateri med njimi so se z delom na računalniku srečali sploh prvič – in že po nekaj urah uspešno premagali začetni strah pred tehnologijo. V tedenskih srečanjih so spoznali sestavne dele računalnika, se naučili rokovati z mapami, poslali svoj prvi email, raziskovali  družbena omrežja, brskali po spletu, pri tem pa krepili tudi prijateljske vezi.
 
In kakšni so njihovi odzivi po zaključku 60-urnega programa?
»V službi uporabljam samo nekaj posebnih računalniških programov, drugega pa ne, zato mi je bil ta tečaj osnovne računalniške pismenosti zelo všeč. Spoznali smo namreč več različnih uporabnih programov. Drugače je, če ti snov podaja izkušen predavatelj, saj so lastni otroci prehitri ali premalo potrpežljivi za nas,« je ob zaključku povedala udeleženka Štefka.
 
Udeleženci so ob evalvaciji sicer zadovoljno ugotavljali, da jim bodo znanja prišla prav tudi v službi, čeprav so do zdaj menili, da jih tam ne potrebujejo.
 
Če bi tudi vi želeli obiskovati katerega od brezplačnih tečajev za odrasle zaposlene vas vabimo, da nas kontaktirate na: mic@sc-celje.si ali na 03 42 858 26.
 

Skip to content