15 dijakov Šolskega centra Celje je na Irskem izkazalo svoje strokovno znanje in doseglo odlične rezultate znanja angleščine.
V lanskem šolskem letu so bili dijaki Šolskega centra Celje, Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije deležni prav posebne in edinstvene izkušnje. V okviru Erasmus+ projekta Inkluzivna šola je namreč 15 dijakov 3. letnikov dobilo priložnost, da praktično usposabljanje z delom opravljajo v tujini. In vseh 15 je dano priložnost tudi z velikim veseljem in zagnanostjo izkoristilo. Junija 2019 so v spremstvu dveh učiteljev odpotovali na dvotedensko mobilnost v mesto Dungarvan na Irskem. Z izjemnim delom so dokazali svoje znanje, zrelost in odgovornost, prav tako pa z odličnimi ocenami opravili 50-urni pripravljalni tečaj angleščine.
V četrtek, 5. 12. 2019, je Šolski center Celje te dijake razveselil s prav posebnim Miklavževim darilom. Na slavnostni prireditvi so namreč prejeli certifikate o uspešno opravljenem usposabljanju. Poskrbljeno pa je bilo tudi za posebno presenečenje, saj jim je certifikate podelil sam g. Con Furey, direktor irske agencije Language Xchange Ireland (LXI), ki je v teh dneh poslovno potoval po Sloveniji. G. Furey je bil tisti, ki je dijakom na Irskem priskrbel delovna mesta, uredil bivanje in dijake sprejel ter jim podelil marsikateri koristen nasvet. Povedal je, da so bili tako delodajalci kot gostiteljske družine navdušeni nad njimi in da so jih nekateri želeli kar »posvojiti«. Dijaki so se namreč izkazali kot delovni, samostojni in zelo odgovorni predstavniki mlajše generacije, posledica tega pa je večje zanimanje irskih delodajalcev za slovenske dijake, ki bi pri njih opravljali delovno prakso.
Na dogodek so bili povabljeni tudi ostali dijaki centra, ki jih je direktor LXI navdušil nad možnostjo neprecenljive izkušnje bivanja in opravljanja dela v tujini, zaposleni na Šolskem centru Celje pa pravijo, da bo ta praksa pri njih postala stalnica.
Tekst: Mateja Rajh Jager
Foto: Andraž Pušnik
 

Skip to content