ERASMUS+: Izmenjava dobrih praks

Teden dni pred jesenskimi počitnicami smo se štirje dijaki tretjih letnikov, Aljaž Krivokapič in Jakob Sadar (smer tehnik mehatronike) ter Vid Pikelj in Anže Koradej (smer strojni tehnik), skupaj z mentorjema, Martinom Amonom in Gašperjem Gratom, za šest dni odpravili v nemško mesto Bad Kreuznach, ki je bil prvi gostitelj dveletnega projekta z naslovom European CNC-Network – Magical Moving Machine for Europe.

V projektu sodeluje šest evropskih držav, poleg Slovenije še Nemčija, Italija, Portugalska, Irska in Hrvaška. Udeleženci bomo izdelali Magical Moving Machine (premični stroj), ki ga bomo v naslednjih dveh letih predstavili na šestih srečanjih v vseh sodelujočih državah.

Posamezni premični stroj mora prikazati katerokoli vrsto gibanja, na primer vrtenje, linearno gibanje ali nihanje, ki ga je potrebno doseči z uporabo obnovljivih virov energije.

Partnerstvo bo delovalo na razvoju izdelka, ki ga navdihuje podjetniška miselnost in kreativno razmišljanje, prikazalo pa bo celoten postopek od projektne ideje do končnega izdelka.

Z medsebojnim sodelovanjem bomo tako dijaki kot mentorji pridobili dragocene izkušnje in veščine.

 

Tekst: Jakob Sadar
Foto: Anže Koradej

Nazaj