Čeprav januar pregovorno velja za mesec zatišja, so trgovska središča še vedno polna živahnega utripa, zato smo v enem izmed njih izpeljali celodnevno promocijo možnosti za izobraževanje odraslih. Mimoidoče smo povabili k stojnici in jih informirali o možnostih svetovanja in vrednotenja znanja zaposlenih, ki potrebujejo nova znanja za delo, poklic ali osebni razvoj.
Iskali smo tudi posameznike, ki so nekje na svoji karierni poti morda opustili formalno izobraževanje in jim predstavili možnost ponovne vključitve in dokončanje v okviru izrednega izobraževanja odraslih. Projekt Atena namreč omogoča posameznikom koriščenje brezplačne individualne pomoči pri posameznih predmetih za lažjo vključitev v proces izobraževanja.
Obiskovalci so pokazali interes, učinek pa merimo dolgoročno, saj nas posamezniki še tedne po predstavitvi kličejo in se zanimajo za možnosti zase in za druge. Naša ekipa na podlagi terenskega dela ocenjuje, da je zavedanje o pomenu vseživljenjskega učenja vse boljše, dostopnost do tovrstnih storitev pa zaradi Evropskega socialnega sklada in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport še nikoli ni bila tako blizu individualni stranki.
Tekst: Špela Kumer
Promocijski dogodek Atena-V: dolgoročni učinki posameznih akcij

Skip to content