Spoštovani!

Šolski center Celje je konzorcijski partner projekta Usposabljanje mentorjev za izvajanje praktičnega usposabljanja z delom po izobraževalnih programih za pridobitev izobrazbe v letih 2021 in 2023. Namen projekta je usposobiti mentorje v podjetjih za izvajanje praktičnega usposabljanja z delom in praktičnega izobraževanja v novih in prenovljenih programih na področju poklicnega izobraževanja.

 

Potek usposabljanja

Usposabljanje je razdeljeno na sklop A in sklop B.

Usposabljanje poteka v obliki štirih srečanj, vsakič po 8 kontaktnih ur. Za uspešen zaključek in pridobitev potrdila o končanem usposabljanju, se mora udeleženec udeležiti vsaj 75% vseh srečanj in na koncu pripraviti individualno zaključno nalogo.

 

Lokacija in termin usposabljanja

Lokacija: Šolski center Celje, Pot na Lavo 22, 3000 Celje

Termin:
11. marec 2022 (13.00-19.30),
12. marec 2022 (8.00-14.30),
15. marec 2022 (13.00-19.30) in
18. marec 2022 (13.00-19.30).

Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest. Število na posamezni izvedbi usposabljanja je omejeno.  Prijave zbiramo glede na datum in uro prispetja. Skrajni rok za morebitne odjave je 3 dni pred izvedbo usposabljanja. V primeru nepravočasne odjave vas opozarjamo, da prijava na eno izmed naslednjih usposabljanj ne bo možna.

 

Pogoji za vključitev v usposabljanje

  1. mentor dijakom na praktičnem usposabljanju z delom:
  • srednja strokovna izobrazba in vsaj tri leta delovnih izkušenj na ustreznem poklicnem področju ali
  • srednja poklicna izobrazba in vsaj pet let delovnih izkušenj na ustreznem poklicnem področju.
  1. mentor študentom na praktičnem izobraževanju:
  • najmanj višja strokovna izobrazba izobrazba in vsaj dve leti delovnih izkušenj na ustreznem poklicnem področju.

 

V sklop A se lahko vključijo tisti mentorji, ki še niso bili vključeni v program usposabljanja v okviru operacij, izbranih na predhodnem JR Usposabljanje mentorjev 2016-2021 in ki izpolnjujejo pogoje, opredeljene v programu usposabljanja

V sklop B se lahko vključijo:

  • mentorji, ki so se že udeležili usposabljanja po programu »Pedagoško-andragoško usposabljanje mentorjev praktičnega usposabljanja z delom in mentorjev praktičnega izobraževanja«: bodisi so bili v usposabljanje vključeni znotraj predmetnega javnega razpisa – sklop A, ali pa so se usposabljanja udeležili v okviru operacij, izbranih na JR Usposabljanje mentorjev 2016-2021, ali
  • mentorji, ki imajo opravljen mojstrski, poslovodski ali delovodski izpit. Posamezen mentor se lahko znotraj tega sklopa udeleži več krajših programov usposabljanja glede na različna vsebinska področja.

 

Kotizacija in prijava

Udeležba na usposabljanju je brezplačna. Projekt delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Prijava oz. predhodna potrditev udeležbe na usposabljanje je obvezna.

Udeležbo na usposabljanju potrdite z izpolnjeno prijavnico in izjavo o izpolnjevanju pogojev, ki ju pošljete po e-pošti na naslov barbara.prelec@sc-celje.si ali po navadni pošti (za projektno pisarno).

Za več informacij smo vam na voljo po telefonu ali e-pošti.

Veselimo se srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo!

 

KONTAKT:

Barbara Prelec Kohn

T: 03 428 58 26

barbara.prelec@sc-celje.si

Skip to content