Info: mic@sc-celje.si, 03 428 58 66
Prijavi se TUKAJ.

Tečaj bo potekal 40 pedagoških ur na Šolskem centru Celje, Pot na Lavo 22, Celje. Namenjen je starejšim od 45 let, nižje izobraženim, s statusom s. p., brezposelnega, zaposlenega ali kmeta. Operacijo Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 2018-2022 sofinancirata Evropski socialni sklad in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. 
Opis vsebin:
Delo z dokumenti
Spoznavali bomo različna programska orodja za oblikovanje besedil, izdelavo publikacij, predstavitev, delo s preglednicami, … Spoznavanju bomo dodali tudi uporabo orodja Raziskovalec.
Arhiviranje podatkov
Naučili se bomo učinkovito, hitro in varno shraniti podatke, fotografije ali dokumente, ki jih hranite na telefonu, fotoaparatu, računalniku, tablici. Spoznali bomo prednosti in slabosti nosilcev, oblakov in mest, kjer hranimo svoje dokumente.
Oblačne storitve
Delo v oblaku je trenutno zelo sodoben način dela z računalnikom. Delo z datotekami, skupne baze podatkov, deljenje informacij znotraj neke interesne skupine je le nekaj od možnosti, ki jih nudijo oblačne storitve. Spoznali bomo različne možnosti uporabe oblaka, ponudnike te storitve in se dotaknili vprašanj o varnosti.
Spletno nakupovanje
Tudi spletno nakupovanje je v izjemnem porastu. Nakupovanje iz domačega naslanjača je lahko ugodnejša in hitrejša rešitev, da dobite nek izdelek, kot čakanje v vrstah na blagajni. A spletno nakupovanje s seboj prinaša tudi nevarnosti oz. terja nekaj previdnosti uporabnikov. Na tečaju se boste naučili prepoznati zaupanja vredne spletne strani za nakupovanje, spoznali načine plačevanj,…
Varnost na spletu
Z množično uporabo pametnih naprav se povečujejo tudi možnosti za vdor v zasebnost posameznika, kraje podatkov, gesel, … Naučili vas bomo, kakšno programsko opremo potrebujete za dobro zaščito vaših naprav, kako spoznati sumljive vsebine in kako ravnati, če jih prejmete ter kako poskrbeti, da bodo vaši podatki na spletu varni.
Obdelava fotografij
Naučili vas bomo, katera programska orodja uporabiti za urejanje vaših fotografij, vam pokazali nekaj najpogostejših trikov, s katerimi lahko fotografije še izboljšate
Osnove grafičnega oblikovanja
Predstavitev najpogosteje uporabljenih programov za osnovno oblikovanje. Določanje formatov, brezplačno dostopne fotografije in pisave, zlata pravila oblikovanja.
 
Info: mic@sc-celje.si, 03 428 58 66
Prijavi se TUKAJ.
 

[pvcp_1]
Skip to content